Rss Feed
  1. A Beautiful Dark

    sobota 5. května 2012

    Originální cover
    Autor: Jocelyn Davies
    Anotace na Goodreads: V noc svých sedmnáctých narozenin se Skye setká s dvěma tajemnými cizinci. Úplné protiklady - jako oheň a led - Asher je temný a divoký, zatímco Devin je čestný a odtažitý. Jejich náhlé zjevení zamotá s jejím životem. Nemá ponětí co chtějí, ani proč to vypadá, že sledují každý její krok - ví jen, že jejich přítomnost je naplněna množstvím podivných událostí. Brzy začíná pochybovat nejen o totožnosti obou kluků, ale i o pravdě o její minulosti.
    Během mrazivé Coloradské zimy se Skye začne smiřovat s neskutečným tajemstvím, které hrozí, že zničí její svět. Rozervaná mezi Asherem, u kterého si nemůže pomoc, aby se nezamilovala; a Devinem, od kterého se nemůže držet dál, následky Skyeiny volby budou sahat dál, než si oni můžou vůbec představit.
      

    Vydání v USA: 27. 9. 2011
    Hodnocení: 2 z 5
    Přečteno v dubnu 2012, 4 dny, v angličtině

    Skye přišla v šesti letech o rodiče. Od té doby ji vychovává přítelkyně její matky Jo, která ji adoptovala. Vede normální život, dokud se v den jejích sedmnáctých narozenin neobjeví na její oslavě dva cizinci. Už od začátku ví, že na těch dvou není něco v pořádku...
    Víte, občas se najdou knihy, které v sobě mají potenciál. Mají krásnou obálku, dobrou anotaci, vysoká hodnocení. Pak se vám ale dostane do ruky a vy zjistíte, že ne všechno je tak, jak to vypadá.
    Pravdou je, že tahle kniha naprosto postrádá originalitu. Vůbec jsem se do ní nemohla začíst, navíc jsem už na druhé straně věděla, co se bude dít dál. Andělé? Proč ne, jen je proboha nemíchejte s dalšími deseti knihami.
    A to nebyl jediný problém. Skye je totiž neuvěřitelně otravná postava. Její myšlenky se celou knihu motají pořád dokola, a vy máte prostě chuť ji jednu plesknout, aby se už probrala.
    Asi si říkáte, kde se teda vzaly ty dvě hvězdičky. Přes to všechno, co jsem napsala a co si o knize myslím, že mě autorka zvládla ke konci aspoň trošku překvapit, čímž si zasloužila body k dobru. Jenom je na knize vidět, že autorka prostě chtěla sepsat jenom trilogii, protože to teď prostě frčí. Navíc mi vůbec nepřijde, že by název nějak korespondoval s knihou. Parkrát je tam sice přímo zmíněn, ale spíš vnuceně, abysme viděli, že tam nějaká spojitost je. Važně jsem zvědavá, co si vymyslí v dalším díle.  


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat