Rss Feed
  1. Amy and Roger's Epic Detour

    sobota 28. července 2012

    Originální cover
    Autor: Morgan Matson
    Anotace na Goodreads:

    Amy Curry si myslí, že její život je na nic. Její máma se rozhodla přestěhovat se z Californie do Connecticutu, aby zala nanovo - přesně v době, kdy má jít Amy do maturitního ročníku. Její táta nedávno zemřel při autonehodě. Tak se Amy ocitne na cestě, aby tomu všemu unikla, mířící skrze státy daleko od domova, který vždycky znala, vstříc novému životu. K se připojí Roger, syn jedné kamarádky její matky. Amy ho neviděla roky a je míň než nadšená, že pojede napříč státy s klukem, kterého sotva zná. Takže je překvapená když si uvědomí, že se jí začíná líbit. Během toho se smiřuje se smrtí svého otce a s tím, jak se po nehodě vyrovnat s vlastním životem.


    Vydání v USA: 4. 5. 2010
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červenci 2012, 2 dny, v angličtině



    Amy a její rodina byli šťastní. Potom ale přišla nehoda. Normální rodina přestala fungovat, protože přišli o otce. Jaké je nejlepší řešení téhle situace? Přece stěhování. lespoň to si myslí Amyna matka. Tohle rozhodnutí jí přivede do cesty Rogera, který má společnou velkou část cesty. Stane se z něj jejich řidič, který ji má za tři dny bezpečně dopravit do nového domova. Co když ale Amy nikam nechce? Vždycky byla tím hodným dítětem, které neprovádí nic špatného. Možná je načase, aby se i ona vzepřela a vydala se na cestu, která ji možná poskytne odpovědi, které tak nutně potřebuje znát.

    Ruku na srdce, kdo by nechtěl vyrazit na cestu napříč kontinentem? Já rozhodně ano. Jednoho dne prostě vyrazit autem na cestu, poznat místa, o kterých jste třeba jen slyšeli, zkrátka zažít nějaké to dobrodružství. Jenže Amy nepodniká tuhle cestu dobrovolně. Musí se dostat do nového domova. Jenže s Rogerem sjedou z plánované trasy a zažijí několik nezapomenutelných dní. Postupně se znovu zbližují, protože se naposled viděli před dost dlouhou dobou. Jenže ani Rogerovi Amy nemůže přiznat, co se doopravdy stalo, i když on něco tuší. Bojí se, že by se na ni už nepodíval stejně. Ona ale není jediná, kdo v tomhle autě něco tají. I Roger má své nevyřešené problémy, které mu možná pomůže vyřešit právě tato cesta. Priority se ovšem mění, bariéry opadávají a tajemství málokdy zůstávají skryta.

    Podle mě je tohle jedna z knih, na které se nezapomíná. Má skvělý příběh, který je zpracovaný s humorem, lehkostí, ale i bolestí. Zkrátka v ní najdete vše. Navíc je kniha doplněna zápisky z cesty, pohlednicemi, fotografiemi, různými účtenkami a podobně. Díky tomu má dost osobnější ráz a s postavami jste si o dost bližší. Mně se tahle kniha opravdu dostala až k srdci.  

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat