Rss Feed
  1. Milenec z temnot

    pátek 12. října 2012

    Česká obálka
    Autor: J. R. Ward
    Série: Bratrstvo černé dýky
    Díl: první
    Česká anotace:

    Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku s odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z upírů je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě polorodou sestru, musí za ni Wrath vzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nezdálo ani v nejdivočejších snech.



    Vydání v ČR: 2010
    Nakladatelství: Baronet
    Počet stran: 461
    Hodnocení: 5 z 5
    Věkové omezení: 18+ (sexuální scény)
    Přečteno v říjnu 2012, 3 dny, v češtině



    Celkem se divím, že u téhle knihy nedošlo k samovznícení, protože je sakra žhavá...Upozornění - není pro děti a stydlivé povahy :D.

    Wrath se nikdy neprosil o to, aby musel dohlížel na Beth. Jenže když auto jeho přítele a Bethina otce vyletí do vzduchu, nic jiného mu ani nezbývá protože ví, že jeho přítel mu věřil, že jeho dceru nenechá na holičkách. Beth totiž čeká něco, o čem dosud neměla ani tušení - proměna v upíra. Jediná možnost, jak ji přežít, je krev silného upíra - a tím je právě Wrath. Je to král upírů a člen Bratrstva černé dýky - nemilosrdných zabijáků bezduchých, kteří odnepaměti loví Wrathovu rasu. Co ale ani jeden z nich netuší je to, že se do sebe zamilují. A zatímco Wrath spolu s Beth budují svůj vztah, jeden z vůdců bezduchých formuje plán, jak připravit Slepého krále o život...

    K téhle knize se mi recenze píše velmi těžko. Ne že by kniha nebyla dobrá, ona byla naprosto SKVĚLÁ, jenom nějak nejsem schopná zformulovat svoje myšlenky do smysluplných vět.

    Beth byla odmala sirotek. Nikdy nepoznala svoje rodiče. Je zvyklá protloukat se životem sama jako novinářka místních novin. Její přátele tvoří policisté, díky kterým ví o všem, co se ve městě děje. Když jí ale vstoupí do života Wrath, svět který dosud znala se obrátí vzhůru nohama. Nejen že je Wrath upír, kterým se brzy stane i ona sama, ale navíc se znal s jejím otcem. On je tou spojkou s člověkem (vlastně upírem), kterého nikdy neznala, ale který znal ji, protože na ni neustále dohlížel. Beth je mimořádně silná a odvážná hrdinka. I z té nejhorší situace vyjde s hlavou vztyčenou a rozhodně se nevzdá bez boje. Jediné, za co by obětovala svůj život, je Wrath.

    Slepý král. Titul, o který Wrath nikdy nestál. Jediné, co chce, je bojovat. Ovšem jen do chvíle, než pozná Beth. Tahle míšenka není jako žádná žena, kterou dosud poznal. Je ochotná se mu postavit a říct mu pravdu do očí, což nikdy nikdo jiný neudělal. Možná právě proto se do ní zamiloval. Jak se ale několik století starý upír vypořádá s city, které ještě k nikomu necítil? Bude po proměně schopný od Beth odejít a najít jí nového muže, tak jak si od začátku předsevzal?

    Přesto že jde o upířinu, je tahle kniha něčím naprosto jiná (a nejsou to jen vášnivé sexuální scény). Vztah Wratha a Beth neustále balancuje na hraně a je jenom na nich, jak se se svými city vypořádají. Je vážně zábava sledovat, jak daleko je starý upír schopný zajít, jen aby uspořádal normální rande :). A i když to ani jeden z nich ještě neví, jejich vztah je hodně hluboký.

    Celá kniha není vyprávěna z jednoho pohledu, ale z pohledů různých postav, které prožívají nějakou, pro čtenáře důležitou scénu. Můžeme se tak setkat s pohledem Beth, Wratha, ale i hlavního záporáka a pár vedlejších postav. Tento styl knihu tak nějak rozvětvuje a pomáhá nám lépe prožít celý příběh.

    Pokud vám už bylo osmnáct (jestli ne, ani se asi nedívejte na obálku :D), nebojte se a sáhněte po této knize. Je rozhodně na co se těšit. Od jiných svého žánru se liší, což je rozhodně dobře. Takže neváhejte a čtěte. Já už pádím pro druhý díl :). 


     

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat