Rss Feed
  1. Born Wicked

    středa 20. února 2013

    Originální cover
    Autor: Jessica Spotswood
    Série: The Cahill Witch Chronicles
    Díl: první
    Anotace na Goodreads:

    Všichni ví, že Cate Cahill a její sestry jsou výstřední. Příliš hezké, příliš samotářské a vzdělané víc, než je pro ně dobré. Ale pravda je ještě horší: jsou čarodějnice. A pokud by jejich tajemství bylo odhaleno členy Bratrstva, znamenalo by to ústav, odjezd do vězení - nebo brzký hrob.

    Než její matka zemřela, Cate slíbila, že ochrání své sestry. Jenže když jí zbývá jen šest měsíců na to, aby si vybrala mezi manželstvím nebo Sesterstvem, možná nebude schopna dodržet své slovo...hlavně poté, co objeví matčin deník a odkryje tajemství, které by mohlo zajistit zničení její rodiny. Zoufalá v honbě za hledáním alternativ k jejímu osudu, začne Cate prohledávat zakázané knihy a vyslýchat své rebelující nové přátele, zatímco se snaží pořádat čajové párty, vyrovnat se s šokující žádostí o ruku a zakázaným románkem s naprosto nevhodným Finnem Belastrou.

    Jestli to, co její matka napsala, je pravda, děvčata z Cahillova rodu nejsou v bezpečí. Ani ze strany Bratrstva, ani ze strany Sesterstva - dokonce ani jedna před druhou.



    Datum vydání v USA: 7. 2. 2012
    Nakladatelství: Putnam Juvenile
    Počet stran: 330
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v lednu 2013, 3 dny, v angličtině

    Oficiální trailer ke knize:




    Cate je nejstarší ze tří sester. Její matka zemřela a nechala ji tu, aby se o všechny ostatní postarala ona. A to také dělá. Protože ona a její sestry mají tajemství, které by je v době, ve které žijí, mohlo připravit o život. Jsou totiž čarodějnicemi. Doteď se jim to povedlo skrývat. Jenže jejich svět se brzy změní. Cate se musí rozhodnout, zda se vdá, nebo se připojí k Sestrám. Jenže ona nechce rodinu opustit. Navíc si nechce vzít toho, koho by měla. Ona chce někoho naprosto jiného. Někoho, který ji přijme takovou, jaká je...Navíc, jako by už tak toho nebylo málo, objeví se tajemné proroctví z minulosti, které může od základů ovlivnit budoucnost.

    První, do čeho jsem se u téhle knihy zamilovala, byla její obálka. Ruku na srdce, není nádherná? Ale víte co rozhodlo úplně? Trailer. Ten mi naprosto vzal dech a já nechtěla nic jiného, než knihu konečně držet v rukou.

    Cate nese na ramenou těžké břemeno. Je čarodějkou a ještě k tomu i nejstarší sestrou. Ví, že musí svou rodinu chránit. Bratrstvo totiž nezná slitování. Jenže i ona ví, že je nemůže chránit navždy. Za pár měsíců bude muset oznámit, jaké je její rozhodnutí o budoucnosti - bude spořádanou manželkou, nebo rozšíří řady Sester? Čas běží a Cate ví jediné - svou budoucnost má v rukou jen ona. Jenže i Cate se může mýlit...

    Je tu ještě někdo, s kým Cate nepočítala - Finn Belastra. Když se tento kluk jednoho dne zjeví u ní na zahradě s knihou o zahradničení, sama Cate si neuvědomí, jak hluboký dopad na ni bude mít jeho přítomnost. Ani on totiž není takový, jak vypadá. Jeho názory se neslučují s názory Bratrstva, zato se shodují s tím, co si myslí Cate. A i přes svou loajálnost k rodině a povinnostem si Cate udělá v srdci místo ještě pro někoho dalšího...

    Abych pravdu řekla, tak jsem s knihou zpočátku celkem bojovala. Nějak jsem jí nemohla přijít na chuť a pořádně se začíst, tak jsem se rozhodla ji na nějakou dobu odložit. Po pár dnech jsem se přece jen vzmužila a do knihy se opět pustila. A nakonec si přece jenom ke mně cestu našla. Chování samotné Cate mě občas trochu štvalo, měla jsem pocit, že kolem sebe zbytečně kope a že někdy to přehání, ale nakonec jsem se s tím tak nějak smířila.

    Mýma rukama prozatím neprošlo moc knih, které měly téma čarodějnictví. Přesto můžu říct, že tahle byla vážně dobrá. Autorka se rozhodla nás na konci příběhu naprosto překvapit a obrátit vše o 180 stupňů úplně jiným směrem, než jaký jste čekali. A mně na konci nezbylo nic jiného, než zoufale toužit po druhém dílu, protože prostě chci vědět, jak se tohle všechno vyvine.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat