Rss Feed
  1. Originální cover
    Autor: Jessica Sorensen
    Série: The Coincidence
    Díl: první
    Anotace na Goodreads:

    Existují ti, kteří nemají štěstí naservírované na zářivém podnose, kteří skončí ve špatnou chvíli na špatném místě, kteří nejsou zachráněni.

    Callie neměla štěstí v den svých dvanáctých narozenin, když jí bylo vše sebráno. Když to skončilo, uzamkla své pocity a slíbila si, že nikdy nikomu nepoví o tom, co se jí stalo. O šest let později její bolestivá minulost ničí její život a někdy je boj i pouhé dýchání.

    Co si Kayden pamatuje, trpění v tichosti byl jediný způsob, jak v životě přežít. Dokud dělal co mu bylo řečeno, všechno bylo v pořádku. Jednou v noci, po té co udělal hroznou chybu, to vypadá, že jeho život možná skončil. Přesto bylo štěstí na jeho straně, když byla Callie náhodou ve správnou chvíli na správném místě a zachránila ho.

    Teď nemůže přestat myslet na dívku, kterou vídal ve škole, ale nikdy ji opravdu neznal. Když skončil na stejné univerzitě jako Callie, udělá vše co může, aby se pokusil ji poznal. Jenže Callie je rezervovaná a uzavřená. Čím víc se snaží být součástí jejího života, tím víc si uvědomuje, že Callie možná bude potřebovat zachránit.



    Datum vydání v USA: 13. 12. 2012
    Počet stran: 296
    Hodnocení: 4 z 5
    Věkové omezení: 15+ (sprostá slova, sexuální motivy)
    Přečteno v únoru 2013, 3 dny, v angličtině

    Trailer ke knize:





    Callie a Kayden si oba na svých ramenou táhnou břemeno z minulosti. Každý z nich se ale se svým tajemstvím vypořádává jinak. Zatímco Callie usiluje od svých dvanácti let o to, aby byla neviditelná, Kayden je školním fotbalovým hráčem a na první pohled vypadá, že naprosto vše je u něj v pořádku. Jenže ničí tajemství se neskrývá věčně, a když Callie uvidí něco, co by se rozhodně dít nemělo, neváhá a přispěchá na pomoc. A právě Kayden je ten, komu zachránila život. Oba si myslí, že už nikdy se pravděpodobně neuvidí. Oba chtějí nový začátek. Jenže osud má své vlastní plány a jejich nový začátek nakonec může být společný...

    Poslední dobou nějak nemám energii na čtení (což asi znamená, že jsem pravděpodobně nemocná, protože nemám chuť ani na čokoládu, a na obojím v podstatě stojí můj život :D), a když už se konečně rozhodnu, že si něco přece jenom přečtu vyberu si takovou knížku, která mě bude mučit. A rozhodně ne tím, že by byla špatná. Většinou mě tak emocionálně vyždímají, že pak zase dlouhé dny sbírám energii na nějakou další :). A tahle kniha není výjimkou.

    Vůbec nevím, jestli se mám pustit do nějakého popisu postav, protože oba dva hrdinové jsou tak psychicky pošramocení, až to hezké není. Jenže oba trochu roztají, když se dostanou na univerzitu a konečně se dostanou z domu. Callie konečně najde kamaráda, který si s sebou do školy přivezl taky nějakého toho kostlivce. A protože se doteď oba raději drželi od ostatních stranou, rozhodnou se sepsat seznam věcí, které musí postupně udělat. A právě tento seznam je příčinnou toho, že když se Callie a Kayden opět setkají, on ji ani nepozná. Zato ona jeho ano, a proto se mu začne vyhýbat. Jenže Když Kayden něco chce, i když se toho bojí, najde si cestu, jak to získat.

    Tahle kniha je v podstatě ze života. Dotýká se věcí, o kterých ani nechceme přemýšlet, že by se nám nebo někomu nám blízkému mohly stát. Snažíme se na ně nemyslet a ignorovat je až do doby, kdy se karma obrátí a hodí nám klacky pod nohy. Proto je dobré, že autorka tato témata otevřela a zároveň ukázala i psychiku a následky, které to na obětech zanechá.

    Jednotlivé kapitoly knihy jsou strukturované jako body seznamu, který si Callie sepsala, a které v této kapitole splnila. Takhle si spolu s ní projdeme její proměnou a tím, jak je pro člověka těžké změnit svoje zvyky a zbourat svoje vlastní strachy. Navíc je kniha napsána nejen z pohledu Callie, ale i Kaydena, takže příběh opět získává trochu jinou perspektivu.

    Přes všechnu tu chválu ale musím říct, že autorka byla ke svým čtenářům neuvěřitelně krutá. Závěr knihy byl tak napjatý a nejasný, že jsem se okamžitě musela podívat, jestli má nějaké pokračování, protože kdyby tomu tak nebylo, asi bych si ho musela sama sepsat :D. Takhle jsem jenom zjistila, že na pokračování si musím nějakých pár měsíců počkat. Proto mám pro vás radu - jestli se do této knihy pustíte, tak si raději počkejte do doby, až vyjde pokračování, a to pro vlastní dobro.

    Pokud máte už něco načteno a dobrý instinkt, sami už na počátku přijdete na nějaká ta tajemství, která se v příběhu nachází, dřív, než je sama autorka vysvětlí. I přesto všechno ale nelituju a kdybych se vrátila v čase, po knize bych sáhla znova, protože to stálo za to.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat