Rss Feed
  1. Heist Society

    úterý 16. července 2013

    Originální cover
    Autor: Ally Carter
    Série: Heist Society
    Díl: první

    Anotace na Goodreads:

    Když byly Katarině Bishopové tři roky, její rodiče ji vzali na výlet do Louvru...aby si z něj něco odnesli. Na její sedmé narozeniny cestovala Katarina spolu se svým strýcem do Rakouska...aby ukradla korunovační klenoty. Když bylo Kat patnáct, naplánovala svůj vlastní podvod – prorazit si cestu na nejlepší internátní školu v zemi a odejít z rodinného podniku. Naneštěstí vyměnit ten „život“ za život normální se ukáže těžší, než si myslela.

    Brzy se Katin přítel a dřívější spolu-spiklenec Hale objeví odnikud, aby Kat přivedl zpátky do světa, kterému tak strašně chtěla utéct. Jenže on má k tomu dobrý důvod: mocný gangster byl okraden o jeho sbírku umění nevyčíslitelné hodnoty a chce ji získat zpět. Jenom mistrovský zloděj by tuhle akci zvládl a Katin otec není jenom na seznamu podezřelých, on je přímo tím seznamem. Chycen mezi Interpolem a daleko smrtelnějším protivníkem, Katin otec potřebuje její pomoc.

    Pro Kat existuje jediné řešení: vystopovat obrazy a ukrást je zpět. Co na tom, že je to neuvěřitelně nemožný úkol? Má dva týdny, tým náctiletých a snad i dost talentu na to, aby zvládla tu největší krádež v historii její rodiny – a s trochou štěstí si i ukrást zpět svůj život.



    Datum vydání v USA: 9. 2. 2010
    Nakladatelství: Disney-Hyperion
    Počet stran: 287
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červenci 2013, 2 dny, v angličtině



    Když byste potkali Katarinu Bishopovou na ulici, jediné co by vás napadlo je to, že je to obyčejná náctiletá holka, která míří do nebo ze školy. Od pravdy byste ale měli hodně daleko. Kat pochází z rodiny zlodějů, a to ne jen tak ledajakých - patří mezi mistry ve svém oboru. Teď je ale na čase, aby Kate složila svůj vlastní tým a očistila jméno svého otce - dřív, než ho okradený sběratel pošle pod zem...

    Když jsem si poprvé přečetla anotaci k téhle knize věděla jsem, že si ji chci přečíst, a to z jediného prostého důvodu - je jiná. Kniha mi trochu připomněla seriál dokonalý podraz, který miluju, takže jsem nemohla odolat a knihu si přečetla. A zamilovala se.

    Kat myslela, že s životem zlodějky skončila. Chodila na školu, byla daleko do rodiny. Jenže tahle bublina splaskla ve chvíli, kdy byla obviněna z poškození auta ředitele a vyhozena. Nebyla to náhoda. Ve chvíli, kdy na ni v limuzíně čekal její kamarád Hale věděla, že to byla jeho vina. Jenže Hale nedělá nic bez důvodu. Katin otec je v nebezpečí a ona je jediná, kdo mu může pomoct. Ona ví, že její otec vzácnou sbírku neukradl. Přesto ji musí získat zpátky. Musí spolu s přáteli naplánovat akci, ve které okrade zloděje - to si aspoň myslela až do chvíle, než zjistila, že její obrazy jsou schované v jednom z nejzabezpečenějších muzeí na světě...

    Kat mám jako hrdinku ráda. Jde si za svým, je tvrdohlavá a paličatá a když jednou něco začne, tak to taky dokončí. A i když zvenku vypadá jako silná a chvílemi i chladná profesionálka, přece jenom je to patnáctiletá holka, která touží po vlastním životě. Ví, jakou má zodpovědnost za ostatní, za jejich životy, protože kdyby něco nevyšlo, byl by s nimi amen...

    Do toho všeho ještě musíme přimíchat jednoho bohatého a sexy kluka. Ano, Hale - případ sám pro sebe. S Kat má víc podobných rysů, než by se mohlo na první pohled zdát, ale to není jediný důvod, proč ti dva k sobě tak dobře pasují. Ví jeden o druhém všechno a ví, jaký ten druhý je a jak přemýšlí. Ale nemyslete si, zatím se mezi nimi nic nestalo - alespoň nic velikého, i když jasné signály tu jsou :).

    Když píšete knihu, musíte přijít s nápadem. A to není nic jednoduchého. Heist Society je skvělou ukázkou toho, jak dobře musíte svůj nápad propracovat a promyslet, aby fungoval. A tady to funguje, a to moc dobře. Kniha se čte v podstatě sama a mě osobně baví. Chvílemi jsem si sama přála vést život jako Kat, protože popravdě, trocha toho adrenalinu a vzrušení člověku nikdy neuškodí. Ale nemyslete si, rozhodně se nechystám zítra vyrazit vykrást nejbližší muzeum, protože upřímně, to dokáže jenom Kat :).


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat