Rss Feed
  1. RC Review: Arizona

    neděle 8. září 2013

    Česká obálka
    Autor: Eden Maguire
    Série: Krásní mrtví
    Díl: druhý

    Anotace:

    Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. Druhý díl napínavé tajemné série Krásní mrtví. Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých? Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co se Arizona utopila v Hartmannově jezeře. Podle všeho (a všech) to byla sebevražda… Opravdu? Opravdu by se ta silná, sebevědomá Arizona, suverénní, nepřístupná kráska z ellertonské střední školy utopila v jezeře? Darina musí Arizoně pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi. Ale neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží.



    Datum vydání v ČR: říjen 2011
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 272
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v srpnu 2013, 2 dny, v češtině



    Darina uzavřela dohodu s Krásnými mrtvými – dokud jim bude pomáhat objasnit, jak vlastně zemřeli, může s nimi být v kontaktu. A to je jediné, po čem Arizona touží – jedině tak se totiž může nadále stýkat se svým mrtvým přítelem, Phoenixem. Teď je na čase, aby objasnila Arizonino záhadné utonutí v místním jezeře. Jenže Arizona není zrovna Darininým fanouškem a i když ví, že jí jde o čas, neřekne Darině nic důležitého o její minulosti. Tak musí Darina nakonec po stopách pátrat na vlastní pěst – a toto pátrání se může stát daleko nebezpečnější, než si na začátku myslela...

    Krásní mrtví nejsou typické zombie, jak je známe z jiných příběhů. Nejsou to polorozpadající se, tlející mrtvoly, které povstaly ze svých hrobů – ne, oni jsou v podstatě dokonalí a jediný důkaz toho, že jsou mrtví, jsou dvě malá vytetovaná křídla na místě, kam padla smrtící rána. Eden vytvořila zajímavý a celkem originální námět, který má ovšem jednu zásadní vadu na kráse.

    Tím se dostáváme k Darině. Právě Darina totiž celý příběh celkem silně táhne dolů. Ano, chvílemi je statečná a dokáže si dát dvě a dvě dohromady, jenže to se děje vážně jenom občas. Většinu knihy totiž stráví fňukáním, hysterčením a vzlykáním o tom, že chce být s Phoenixem. Tahle holka by se měla dát dohromady, a to hodně rychle, protože za chvilku přijde čas na to, aby pomohla objasnit Phoenixovu smrt a jak tohle zvládne, to mě vážně zajímá. Jestli tak, jak to zvládá teď, tak se ještě můžeme těšit na velkou dávku fňukání. Darina se zkrátka nikdy nezařadí mezi moje oblíbené hrdinky.

    Eden má ale jednu zajímavou schopnost – dokáže napsat konec, který jste nečekali. No, možná trochu čekali, ale stejně vás to překvapí a právě tohle je ta chvíle, která mě vždycky přinutí knihu ohodnotit líp, než byl můj původní záměr. Rozhodně povedený tah. Někdy mi ale děj připadal zbytečně roztahaný, možná by nebylo na škodu, kdyby některé přebytečné pasáže v knize vůbec nebyly (například Darinin neutuchající stesk po Phoenixovi...). Teď mě už jenom zajímá, jak tohle celé dopadne – kvůli tomu i přežiju další dávku Dariny :D.




    Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 2 komentářů :

    1. Unknown řekl(a)...

      Ja som čítala len prvý diel, res. snažila som sa o čítanie, ale niekde v polovičke som to vzdala :D

    2. E_V_E řekl(a)...

      Arizona a Summer ma najviac zaujali ako postavy, ich príbehy sa mi veľmi páčili 8)

    Okomentovat