Rss Feed
  1. RC Review: Nepřítel v mé mysli

    čtvrtek 21. listopadu 2013

    Česká obálka
    Autor: Jill Hathaway
    Série: Děsivé splynutí
    Díl: druhý

    Anotace:

    Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?



    Datum vydání v ČR: září 2013
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 256
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v říjnu 2013, 2 dny, v češtině



    Vee Bellová může vidět svět očima kohokoli. A to doslova. Může totiž proniknout do cizího vědomí aniž by o tom dotyčný věděl. Jeden by řekl že ve chvíli, kdy se naučila svou schopnost ovládat, bude Vee šťastná. Opak je ale pravdou. Po smrti svého přítele Zanea má noční můry, vztah s Rollinsem směřuje úplně jinam, než by chtěla, ve městě se znenadání objeví její roky ztracená teta a navíc se v její blízkosti objevil někdo se stejnou schopností, který jí chce ublížit – nebo hůř. Jak se s tím Vee popere? To ani ona netuší...

    Vee se jako charakter od první dílu, od kterého uplynula už nějaká doba, celkem posunula. Neváhá pustit se do pátrání, ani pomoct svým přátelům. Nemůžu ale říct, že její rozhodování vždycky vedlo ke správnému výsledku. Když nabídla po znásilnění Samanthy pomoc byla jednoznačně dobrá věc, to jak to chtěla řešit už zas tak moc ne...A takových příkladů by se dalo najít víc. U Vee se objeví ještě jedna vlastnost, na kterou jsme u ní dosud nenarazili, a to žárlivost. Z jedné strany není divu, tady autorka pěkně předvedla, jak se chová typická zamilovaná žárlivá puberťačka. Protože i když má Vee nadpřirozené schopnosti, pořád je jenom člověk. A Rollins tomu taky nijak nepomáhá, jako by si to, co se kolem něj děje, ani neuvědomoval. Vždycky tu ale pro Vee je, když je to potřeba, a to se počítá. Co ale Vee trápí nejvíc je skutečnost, že se ve městě objevil někdo se stejnou schopností. A ten někdo se ji pokouší zabít – alespoň tak to nejprve vypadá. Je na čase, aby sama Vee zjistila jaké to je, když kontrolu nad vaším vědomím má někdo jiný...

    V knize se nám také představí nové postavy, například záhadná teta Diane, která se zničehonic zjeví u dveří a tváří se, jako by všechno a všechny měla pod palcem. Kromě toho se ale rozvíjí také postavy, které známe už z prvního dílu, jako například Samantha, bývalá nejlepší kamarádka Vee. Je takovou ironií osudu, že zrovna ona se dostala do téměř stejné situace jako Vee předtím. Jenže zatímco ona jen přihlížela a nechala Vee osudu, Vee jí nabídne pomoc.

    Druhý díl byl pro mě o kousek silnější než díl první, autorka čtenáři dlouho motá hlavu se všemi podezřelými. A i když vám dojde, o koho by vlastně mohlo jít, od čtení vás to neodradí. Právě naopak. Knihou prolétnete, aniž byste sami tušili jak, a i když si myslíte, že máte celou záhadu rozluštěnou, konec vás překvapí a vy zjistíte, že jste vlastně nevěděli nic.




    Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat