Rss Feed
  1. Zůstaň

    středa 27. listopadu 2013

    Česká obálka
    Autor: Allie Larkin

    Anotace:

    Savannah „Van“ Leonová má dva nejlepší kamarády – Petera a Janie. Van Petera miluje od první chvíle, kdy ho na univerzitě potkala, a Peter zase miluje Janie. Od té doby, co jí poprvé spatřil. Když se tedy Janie za Petera provdá, může Van udělat jen jediné – opít se a pořídit si roztomilé a nemotorné štěně! Držíc se zuby nehty konce vodítka je Van malým gigantem tažena do života, kde staré pořádky rázem neplatí. Neodolatelně zábavná prvotina mladé americké autorky o tom, jaké to je převrátit si po pár skleničkách život naruby.




    Datum vydání v ČR: září 2013

    Nakladatelství: Ikar
    Počet stran: 304
    Hodnocení: 4 z 5
    Přečteno v září 2013, 1 den, v češtině

    Oficiální trailer ke knize:









    Van celou dobu čekala, kdy si Peter uvědomí, že ona je pro něj ta pravá. A čekala tak dlouho, až si Peter našel jinou – konkrétně její nejlepší kamarádku Janie. Když se teď berou, pro Van je to ta nejbolestivější chvíle jejího života. Jenže na bolest taky existuje dost dobrý lék – alkohol. Jenže i tenhle lék má své vedlejší účinky – nevolnost, rozhozené emoce a neuvážené činy, na které si druhý den nevzpomínáte. A právě když se opilá Van dívá v televizi na Rin Tin Tina, jediné po čem zatouží je přesně takový pes. A tak si ho samozřejmě objedná. Přes počáteční šok se ale na roztomilé štěňátko začne těšit. Přijde den D a ona na letiště netrpělivě vyhlíží svou chlupatou kuličku. Jenže té se nikdy nedočká, místo toho tu na ni čeká obrovská přepravka s ještě větším překvapením. A to je teprve začátek...

    Vzhledem k tomu, jak moc mám ráda psy (nevím, co bych dělala bez toho svého), bylo mi jasné, že si tuhle knihu chci přečíst. Proto jsem nezaváhala, když se na stránkách bux.cz objevila se slevou a já si ji konečně mohla koupit. A co na ni říkám.


    Van je úplně obyčejná žena, stejná jako všechny ostatní. Její srdce je zlomené a ona neví, jak z toho ven. A tak udělá tu nejlogičtější a nejblbější věc – opije se. A pořídí si psa. A i když je tohle stvoření o něco větší, než si představovala, v podstatě ihned si ho zamiluje. A on si zamiluje ji. Kdo ví, třeba právě díky němu konečně najde muže, který ji bude milovat tak, jak si to zaslouží :).

    Znáte ten pocit, kdy je něco tak hloupé, až je to milé? Tak to je přesně ono. Rozhodně to nesedne každému, nebudu vám lhát. Ale mě si kniha získala, částečně i proto, že jsem se s některými situacemi kolem psa mohla ztotožnit (některé příhody byly dokonce úplně stejné), takže jsem ji nakonec přečetla během jednoho odpoledne. Kniha je jednoduchá, v podstatě o ničem a ničím moc nevyniká. Pokud ale chcete něco lehkého, u čeho nemusíte vůbec přemýšlet a nebudete moc koukat na kvalitu, vřele tuto knihu doporučuju :).



  2. 0 komentářů :

    Okomentovat