Rss Feed
  1. RC Review: J'adore New York

    čtvrtek 19. prosince 2013

    Česká obálka
    Autor: Isabelle Lafleche

    Anotace:

    Příběh ambiciózní mladé francouzské právničky, která je vybrána do newyorského ústředí prestižní advokátní firmy, aby získala zkušenosti, mohla se stát partnerem a postoupit tak dále v budování kariéry. Navzdory zákulisním intrikám, permanentnímu stresu a náročným klientům si Catherine dokáže pobyt na Manhattanu zpestřovat nákupy ve značkových buticích, večeřemi s kamarádkami v luxusních restauracích a především vztahy s více či méně perspektivními muži. Představovala si však svůj život opravdu takhle?




    Datum vydání v ČR: říjen 2013
    Nakladatelství: Mladá fronta
    Počet stran: 312
    Přečteno v listopadu 2013, 2 dny, v češtině

    Oficiální trailer ke knize:




    Svůj vlastní výtisk si můžete koupit ZDE.




    Catherine snila o tom, že by se ze své kanceláře v Paříži jednou mohla dostat do New Yorku. Proto ani nezaváhá, když newyorská pobočka pořádá nábor a okamžitě vyplní žádost. A ono to vyjde. Jenže New York není takový, jaký si ho představovala – no, město možná ano, ale práce rozhodně ne. Všichni, až na jejího asistenta, se po ní vozí, práce má nad hlavu a má sotva čas se vyspat. Jenže ona se nevzdá – naopak, všem ukáže, čeho je schopná dosáhnout. Skončí to ale tak, jak si Catherine představovala, nebo je to pro ni moc velké sousto?

    Když mi kniha přišla, nemohla jsem se na ni vynadívat, vlastně jsem ji spíš nemohla přestat osahávat, protože má naprosto úžasnou obálku – jako by byla z látky nebo něčeho takového. Takže, obálka rozhodně za jedničku. Co ale obsah?

    Catherine je bezpochyby cílevědomá. To jí nelze upřít. Ale taky to kapku přehání – a to asi ve všem. Ať už jde o práci, nákupy nebo soukromí. Už dlouho jsem se nesetkala s hrdinkou, u které by mi bylo v podstatě jedno, co se s ní stane. Catherine mi to ale náležitě vynahradila. Chvílemi mi přišla jako robot, který jenom recituje předem naučené věty. Na konci se sice přece jen trochu ,,vzmužila“, ale ani to ji už nezachránilo.


    Myslím, že autorka se pokusila o svou verzi Sexu ve městě. Možná by ji to i vyšlo, kdyby hrdinka nebyla tolik upjatá a mechanická a čtenář nebyl zahlcený právnickými termíny. Není totiž zase takový problém napsat knihu z právnického prostředí, ale napsat knihu z právnického prostředí, která je pro čtenáře srozumitelná, to už může být oříšek. A zrovna tady se autorce nepovedlo onen oříšek rozlousknout, protože polovinu knihy jste zahlceni právnickou terminologií a říkáte si ,,Cože?“ Přes to všechno se ale kniha čte celkem rychle, protože (upřímně) se v ní nic moc neděje, kromě tvrdé právničiny. Do knihy jsem zpočátku vkládala velké naděje (ano, díky její obálce, přiznávám), ale zklamala...bohužel...


    HODNOCENÍ:



    Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat