Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (34)

    neděle 30. června 2013


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: Sea Of Shadows
    Autor: Kelley Armstrong
    Datum vydání: 8. 4. 2014

    Slyší duchy. Musejí je poslechnout.

    V Lese Mrtvých, kam bývají vyhnáni nejhorší zločinci impéria, jsou dvojčata Moria a Ashyn pověřena nebezpečným úkolem. Pro ně jsou Opatrovnice a Hledačka a každý rok musí utišit rozzuřené duše zatracených.

    Jenže tento rok nebudou duše utišeny.

    Přepadeny a odděleny starověkým zlem, jejich cesta k nalezení té druhé je pošle daleko od jediného domova, který kdy znaly. Ve společnosti tvrdohlavého strážného a okouzlujícího odsouzeného zloděje dívky přejdou dříve prázdnou pustinu, teď hemžící se probuzenými monstry z legend, na jejich cestě varovat vládce. Jenže u dvora je čeká hrozivé tajemství – takové, které změní rovnováhu jejich světa navždy.




    Můj názor: Popravdě, tak nějak nevím, jestli se mi obálka líbí nebo ne. Z jedné strany se mi hrozně líbí ten rudý ústřední motiv, ale zároveň mi to celé tak nějak nesedí. Nevím, možná mi tam překáží ten font písma názvu knihy, ale vážně jsem z toho zmatená...

  2. If I Should Die

    sobota 29. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Díl: třetí

    Anotace na Goodreads:

    Nepřijdu o další osobu, kterou miluju. Nenechám minulost, aby se opakovala.

    Vincent čekal celé životy, aby mě našel, jenže během jednoho okamžiku byla naše společná minulost zničena. Byl zrazen někým, koho jsme oba nazývali přítelem a já ho ztratila. Teď je náš protivník rozhodnutý vládnout francouzským nesmrtelným a ochotný rozpoutat válku aby dostali, co chtějí.

    Nemělo by to být možné, nic z toho, jenže tohle je má realita. Vím, že Vincent tam někde je, vím, že není úplně pryč, a udělám cokoli, abych ho zachránila.

    Po všem, s čím už jsme bojovali, je život bez Vincenta nepředstavitelný. Kdysi přísahal, že se vyhne umírání – že půjde proti své přirozenosti a přestane se obětovat pro záchranu druhých – abychom mohli být spolu. Jak bych nemohla vše riskovat proto, abych svou lásku přivedla zpět ke mně?



    Datum vydání v USA: 7. 5. 2013
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 405
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:





    Kate s Vincentem už toho zažili dost. Nikdy to pro ně ale nevypadalo tak beznadějně, jako teď. Violette dala do pohybu svůj ďábelský plán, prostřednictvím kterého chce ovládnout celou Paříž. Jenže její plán může rozdělit Kate a Vincenta navždy. Podaří se jim najít řešení, jak Violette přemoci, aniž by kdokoli z Navrácených zahynul?

    Každá série musí dojít svému konci. Stejně je tomu i s Navrácenými. I když se mi bude po Paříži a sexy zombících stýskat, jsem ráda, že se Amy řídí heslem v nejlepším přestat :).

    Na konci druhého dílu nás Amy nechala napnuté jak struny. Nikdo nevěděl, co se s Vincentem stane. A i když to vypadá dost bledě, Kate se nevzdává. Jak by taky mohla? To Vincent ji znovu naučil žít, a život bez něj by už rozhodně nebyl takový jaký býval. Proto neváhá a hledá řešení, o kterých nemusí mít ani Navrácení potuchy. Jenže nakonec právě Kate bude muset zaplatit tu nejvyšší cenu...

    Kate se nám pěkně během celé série vyvinula. Z trošku sobecké a uplakané dívky v prvním díle se stala poměrně sebevědomá a silná hrdinka, která si sice chvilkami neodpustí nějaké to ujetí do starých kolejí, ale na tom nezáleží. Přece jen ji mám ráda :). Pro Vincenta je schopná čehokoli. Zkrátka láska až za hrob - a to doslova...

    Vincent...hmmmmm...i on se nám změnil. Z dumavého romantického samotáře se stal celkem vtipný a vášnivý Francouz. Během příběhu mi nejen on, ale i ostatní Navrácení přirostli k srdci. Možná to bylo i tím, že byli tito "zombie" pojati trochu jinak, než to normálně bývá. A tady to podle mě dost dobře fungovalo.

    Zajímavé je, že tento díl je ze všech nejvíc protkaný smrtí, beznadějí a zoufalstvím, ale paradoxně je, alespoň pro mě, nejvtipnější. Takové hlášky, které se objevuje tady, nejsou v žádném jiném díle. Ať už Vincent, Ambrose, nebo ostatní, všichni jsou o mnoho vtipnější, což knihu celkem odlehčuje, a je vítaným zpestřením. Humor není vynucený, naopak do příběhu skvěle zapadá.

    Abych to shrnula, rozhodně se jedná o důstojné zakončení jedné série, i když jsem spoustu věcí po dočtení druhého dílu tušila. To mi ale nezabránilo v tom, abych si to náležitě užila Všechno bylo nakonec vysvětleno, někteří byli zničeni, někteří přežili, víc toho nemůžu říct, aniž bych něco nespoilerovala. Teď se zase můžu s klidem vrhnout na něco jiného :).


  3. Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Dnes je čas pro úplně poslední téma. Doufám, že jste si knihobraní užili stejně tak jako já :). A teď už finální téma: Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování (dotisk). Tak o takové bych věděla :).



    Dotisk Princezniných deníků by se mi vážně hodil, protože nemám ráda, když mám v knihovně nedokončenou sérii. V knihovně mám jen pár dílů, která jsou tam, chudinky, tak osamocené :D. Třeba se moje přání vyplní a knihy se dotisknou (a nebo taky ne a já je budu shánět na aukru a podobně :D).

  4. 1. blogová soutěž

    pátek 28. června 2013


    JE TO TU! Vzhledem k tomu, že se s blogem pohybuji na internetu už nějaký ten pátek, bylo jen otázkou času, kdy nějaká ta soutěž konečně přijde. Také jsem chtěla poděkovat všem, kteří na mě a blog nezapomněli ani během těch pár výpadků, které byly a je možné, že třeba ještě někdy nastanou, a na blog se i nadále vraceli. Protože, ruku na srdce, jste to právě vy, čtenáři blogu, kteří mi vléváte do krve chuť tvořit a vymýšlet nové projekty. Ale aby se tahle soutěž nezvrhla ve vylévání mého srdíčka (což už se očividně stalo :D), uvedeme si pár pravidel.


    1. Soutěž trvá od 28. 6. do 12. 7. 2013 (23:59).
    2. Soutěž je otevřená pro účastníky z ČR i SR.
    3. Jména výherců budou zveřejněna do týdne po ukončení soutěže.
    4. Vylosovaní výherci mají 48 hodin na to, aby odpověděli na mail, jinak vylosuju někoho  
         jiného.


    A O CO TEDY BUDEME SOUTĚŽIT?


    1. cena - kniha EREBOS (Ursula Poznanski)
         2. cena - kniha MEZI NEBEM A ZEMÍ - SETKÁNÍ S DUCHEM (Stacey Kade)





    TÍMTO BYCH TAKÉ CHTĚLA PODĚKOVAT NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT ZA POSKYTNUTÍ CEN DO SOUTĚŽE.




    Kdyby náhodou byl nějaký problém s formulářem, třeba že by se nechtěl otevřít, dejte mi vědět do komentářů :). Jinak vám všem přeju HODNĚ ŠTĚSTÍ :).


  5. Třicetidenní knihobraní (14)

    čtvrtek 27. června 2013


    Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Už nám zbývají jen dvě témata, tak se vrhneme na to předposlední: Kniha, při které jsem se bála o své zdraví. Tak tohle je opravdový oříšek...



    Tohle byla ta nejtěžší volba z celého knihobraní. Jen tak jsem stála před knihovnou a říkala si, kterou knížku bych asi tak mohla vybrat...Nic zase tak děsivého v ní nemám, takže infarkt ze strachu nepřipadá v úvahu...Pak mi oči padly na Nebezpečnou lásku a já si řekla, že to je to, co hledám. Tuhle knížku jsem přečetla během 24 hodin a zažila při ní snad všechny emoce - radost, vztek, smutek, překvapení...Konec byl tak napjatý a emotivní, že by se klidně dalo říct, že to se mnou málem seklo. Takže jak to tak vypadá, tak přece jen takovou knihu v knihovně mám, a jsem za to ráda :).

  6. Die For Her

    středa 26. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Díl: 2.5

    Anotace na Goodreads:

    Jules Marchenoir je Navrácený – nemrtvé stvoření, jehož osud jej nutí se pořád dokola obětovat, aby zachránil lidské životy. Většinu minulého století strávil flirtováním napříč Paříží, ale když potkal Kate Mercier, hrdinku trilogie Die For Me, věděl, že se jeho posmrtný život navždy změnil a našel lásku svého života. Do doby, než se Kate zamilovala do jeho nejlepšího přítele, Vincenta. Teď čelí Jules nemožnému rozhodnutí: vybrat si mezi jeho loajálním přítelem a láskou, pro kterou opravdu stojí za to zemřít.




    Vydání v USA: 2. 4. 2013
    Nakladatelství: HarperTeen
    Počet stran: 60
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 1 den, v angličtině




    Jules se zamiloval do přítelkyně svého nejlepšího přítele. Nikoho se o to neprosil, prostě se to stalo. Teď se musí naučit se svým břemenem žít, což ale nebude jednoduché. Jak lze žít s vědomím, že milujete někoho, pro koho budete vždy jen kamarádem?

    To, že Jules ke Kate něco cítí došlo asi každému, kdo tuhle sérii četl. Autorka se rozhodla nám přiblížit, co se Julesovi honilo hlavou během knih Die For Me a Until I Die a ukázat i věci, o kterých bychom jinak neměli ani tušení.

    Já vím, že tyto povídky jsou krátké a mají poskytnout čtenáři jenom takový vhled do jiné perspektivy příběhu, ale podle mě bylo Die For Her až moc krátké. Některé scény a Julesovy pocity byly jakoby osekané, něco jim chybělo. Do krátké novely se nemůže vejít všechno, ale to, co se do ní vejde, by nemělo být ošizené.

    I přesto jsem ráda, že autorka novelu napsala. Jules je opravdu dobrá postava, klasický francouzský svůdník který může mít každý večer jinou. Ještě nikdy ale nepoznal lásku. A zrovna tenhle cit se musí objevit spolu s Kate, která ale zrovna ho nebude milovat nikdy. Julese mi bylo celkem líto. V knížkách se milostné trojúhelníky objevují často, ale tento je podle mě jiný. Jules nedává najevo, že Kate miluje, a i když ona to přesto trošku tuší, bere to jenom jako jeho flirtování, nic vážného. Není tu žádné soupeření mezi dvěma chlapy, kteří se perou o srdce jedné dívky - Jules je loajální přítel a ví, že se musí zachovat správně, i když ho to bude stát vlastní srdce.

    "She is my inspiration. My muse. My obsession."


  7. Léto - období, kdy si odpočineme od školy, nachytáme nějaký bronz a odjedeme navštívit místa z turistických průvodců. A u pořádného knihomola nesmí u žádné z těchto činností chybět nějaká ta knížka. Já osobně mám celkem velkou hromádku knih, které čekají na přečtení, a právě proto jsem se rozhodla zúčastnit LETNÍ KNIŽNÍ VÝZVY, kterou pořádají Zuzzi a Táňa a která potrvá od 1. 7. do 31. 8. 2013. Články s organizačními záležitostmi naleznete zde a zde. Právě výzva pro mě bude pořádným nakopnutím, abych se do všech těch knih pustila. Přesný počet knih si nenastavím, i když bych jich ráda stihla víc jak 30, ikonky sem budu přidávat postupně :).




  8. Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Dnes už třinácté téma: Kniha, kterou si závidím. Tentokrát naprosto jasná volba.



    V mé knihovně se dá najít jenom jedna kniha, potažmo série, kterou si závidím, a to je série Mediátor. Je to takový můj soukromý poklad, který bych nikomu jen tak nepůjčila, střežím si je jako oko v hlavě. 



    To, jak je pro mě tato série výjimečná dokazuje i fakt, že jsem se dokopala a nafotila ji, což je u mě výkon rovný výšlapu na Everest :D. Jsem jenom zvědavá, kdy vyjde další díl, o kterém autorka informovala v lednu tohoto roku. Snad nebudeme muset čekat až moc dlouho :).


  9. Posuď knihu podle obalu (33)

    neděle 23. června 2013


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: Cruel Beauty
    Autor: Rosamund Hodge
    Datum vydání: 28. 1. 2014

    Nyx byla od narození zaslíbena ďábelskému vůdci jejího království – to vše kvůli lehkomyslnému obchodu, který učinil její otec. A od narození trénovala, aby ho mohla zabít.

    Zrazena rodinou, kterou je přesto svázána respektovat, Nyx proklíná svůj osud. Přesto všechno v den svých šestnáctých narozenin opustí vše, co dosud znala, aby si vzala všemocného, nesmrtelného Ignifexe. Její plán? Svést ho, odzbrojit ho a zlomit kletbu, kterou před 900 lety seslal na její lidi.

    Jenže Ignifex není vůbec takový, jak si Nyx představovala. Podivně okouzlující lord jí učaruje a jeho hrad – měnící se bludiště magických pokojů – ji uchvátí. Když Nyx hledá způsob, jak osvobodit její zemi tím, že odkrývá Ignifexova tajemství zjistí, že je k němu proti své vůli přitahována. Ale i kdyby se rozhodla milovat svého zapřísáhlého protivníka, mohla by odmítnout svou povinnost ho zabít?




    Můj názor: V případě této knihy se jedná o novou verzi pohádky a Krásce a zvířeti, která do dnešní doby získala už řadu podob. A všichni určitě víme, jak to s těmi verzemi dopadá. Proto se už snažím k těmto knihám přistupovat bez velkého očekávání, abych kdyžtak mohla být příjemně překvapená, a ne zklamaná. Ale upřímně - jde ke knize, která má takovouhle nádhernou obálku přistupovat s chladnou hlavou? U mě teda rozhodně ne. Tahle obálka je podle mě dokonalá, navíc na ní můžeme vidět motiv růže, který je pro Krásku a zvíře naprosto typický a který navíc vytváří i jakýsi spád kolem schodiště. Kombinace červené a černé je perfektní a hlavní hrdinka v rudých šatech běžící ze schodů jenom dodává obálce dramatičnost. K tomu všemu ladí i font písma a obálku nic neruší. Za mě rozhodně jednička třikrát podtržená a s pěti hvězdičkami :D.


  10. Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Dnes už dvanácté téma: Kniha s nejhezčí obálkouTak tohle je opravdu, ale opravdu těžké...



    Tak tohle bylo hodně těžké rozhodování. Přece jen v poslední době se doslova roztrhl pytel s hezkými obálkami, takže si člověk může dovolit být trošku bezradný :). Nakonec jsem prostě po nějaké knize sáhla, a rozhodně to není špatná volba. Já jsem odjakživa byla ujetá na takové ty šaty v ,,princeznovském" stylu, mohla bych na ně koukat celý den. A podobně je tomu tak i s touhle obálkou. Já zkrátka můžu říct jen jediné...




  11. Until I Die

    sobota 22. června 2013

    Originální cover
    Autor: Amy Plum
    Série: Revenants
    Díl: druhý

    Anotace na Goodreads:

    Kate a Vincent překonali nepřízeň osudu a konečně jsou spolu v Paříži, městě světel a lásky.

    Jak se jejich vztah prohlubuje, vyjevuje se jedna otázka, kterou nemohou ignorovat: Jak mají být spolu, když Vincent nedokáže odolat touze obětovat se, aby zachránil druhé? I když Vincent slíbil, že udělá cokoli, co bude potřeba, aby mohl vést normální život s Kate, bude to znamenat, že nechá nevinné lidi zemřít? Když se ukáže nový a překvapující protivník, Kate si uvědomí, že v sázce může být mnohem víc – a že Vincentova nesmrtelnost je v ohrožení.




    Vydání v USA: 8. 5. 2012
    Nakladatelství: HarperCollins
    Počet stran: 353
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 3 dny, v angličtině

    Originální trailer ke knize:

    Nejde mi vložit video, tak koukněte sem.




    Poté, co se Kate zamilovala do Navráceného věděla, že tahle láska nebude zadarmo. Že spolu s touto láskou se změní celý její život. Vincent musí opakovaně zemřít, pořád a pořád dokola, jak mu předurčil osud. Jenže Kate nemůže být svědkem jeho opakovaných smrtí. Už jen to pomyšlení ji naplňuje hrůzou. Na každou situaci ale musí existovat řešení. Oba naleznou možná řešení, teď ovšem záleží na tom, zda alespoň jedno z nich bude fungovat. Jako by to samo o sobě nestačilo, zástupci zla se stáhli do pozadí společně se svým vůdcem a připravují plán, díky kterému už Vincent s Kate žádné řešení potřebovat nebudou – nemusí z něj totiž vyváznout živí. Dokáže láska opravdu překonat všechno? Nebo je na některé strasti života a nesmrtelnosti přece jen krátká?

    Sáhnout po nějaké knize podruhé má bezesporu řadu výhod. Já jsem si díky tomu v knize všimla věcí, které mi poprvé nějak nedošly, nebo jsem je úplně zasklila a vesele ignorovala. Co se ale od prvního dílu změnilo?

    Kate je konečně šťastná, užívá si dárek, který ji Vincent věnoval k narozeninám, i Vincenta samotného. Jediné, co ji trápí, je skutečnost, že Charlotte musí odejít, ta se pro ni totiž stala nejlepší kamarádkou. I tak je ale ráda, že konečně našla místo, kam patří. Tedy alespoň do chvíle, než se objeví Arthur a Violette, Navrácení, kteří jsou chodící encyklopedií historie nemrtvých stvoření. Kate má ale mnohem větší problémy – Vincent se rozhodl najít řešení, pro jejich situaci, ale to, co dělá, ho spíš přibližuje směrem ke smrti – tentokrát definitivní. Kate se tak musí obrnit trpělivostí a sama najít cestu, jak být s tím, koho miluje – i když ani tato cesta nemusí být zadarmo...Mám ráda, když jde u hlavních postav vidět, že dospěly k nějakému posunu, že se vyvinuly dál, než byly v prvním díle. Právě tak je tomu u Kate. V prvním díle mi chvílemi připadala strašně sobecká, to ovšem ze sebe setřásla a daleko více se stará bere ohled i na pocity druhých. Objevila se u ní stránka, která je nová a pro mě rozhodně vítaná :).

    I Vincent se nám trošku změnil. Více u něj vyplouvá na povrch i jeho vtipná stránka. Pořád je to ale starostlivý, romantický a pečující Vincent, který je pro Kate ochotný udělat cokoli, dokonce i bojovat se svou přirozeností. Někomu by možná vadilo, že je až moc ochranářský, ale i tak – já bych ho brala všemi deseti.

    V knihách ale nikdy není nic jednoduché. To jde vidět i v tomto příběhu. Když si myslíte, že už je všechno jakž takž vyřešené, autorka to zakončí takovým stylem, že jediné, co chcete je okamžitě sáhnout po dalším dílu. Nevím, co všichni autoři s těmi cliffhangery teď mají – nevím jak vás, ale mě to neskutečně vytáčí :D. No co, hlavní je, že to funguje...protože já se jdu vrhnout na finále :).

  12. Třicetidenní knihobraní (11)

    pátek 21. června 2013


    Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Pomalu se blížíme ke konci, je tu jedenácté téma: Nejnovější přírůstek v knihovničce. Takže co tu mám nového?



    Tuhle knížku jsem dostala jako dárek, a nemohl by být asi trefnější. Na čokoládu jsem tak trochu ujetá, takže bylo vlastně jen otázkou času, kdy se u mě skloubí dvě věci, které mám nejradši - kniha a čokoláda. A voilá! Navíc moje láska ke knihám a čokoládě má ještě něco společného - obojí jsem schopná přelousknout na posezení :D. Původně jsem vám chtěla nafotit nějaké ukázky z knížky, jenže ta mrška nechce zůstat otevřená a já nějak nemám nervy na to, abych se s ní prala :D. 

  13. Třicetidenní knihobraní (10)

    středa 19. června 2013


    Projekt, který na svém blogu vytvořila VeEee. Tento projekt bude probíhat celý červen a více se o něm dozvíte zde. Už tu máme desáté téma: Kniha, která už vážně nevoní novotou. I tentokrát je moje volba jasná :).



    Je možné, že bych někde vyštrachala ještě starší knihu, ale jenom tuhle mám v knihovně. Jedná se o výtisk Babičky od Boženy Němcové z roku 1957. Tahle kniha u nás tak nějak jde z generace na generaci, takže teď ji mám už na starosti já :). Už na první pohled jde poznat, že tahle kniha toho už viděla hodně, ale pořád se drží, dnešní knížky by se už dávno rozpadly :D. Uvidíme, třeba ji za pár let budu zase já předávat svým dětem :).

  14. RC Review: Hadí spirála

    úterý 18. června 2013

    Česká obálka
    Autor: Christy Raedeke
    Série: Mayské proroctví
    Díl: druhý

    Anotace:
    Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?






    Datum vydání: únor 2013
    Nakladatelství: Fragment
    Počet stran: 280
    Hodnocení: 3 z 5
    Přečteno v červnu 2013, 5 dní, v češtině




    Caity už ví, že její život se navždy změnil. Jejím osudem se stalo poslání sjednotit všechny mladé lidi a svrhnout Stínovou vládu, která ovládá životy všech lidí. Jenže jak to všechno zvládnout, aniž by na sebe upoutala nechtěnou pozornost? Právě takovou příležitostí pro ni může být elitní internátní škola, která má vyučovací program pro ni jako dělaný. Společně se svou nejlepší kamarádkou se vydají na cestu, jejíž konec je ve hvězdách. Vyváznou z toho vůbec živé?

    První díl v sobě nesl obrovský potenciál. Mayské proroctví bylo celkem žhavým tématem, tak jsem si myslela, že se na něj někdo podívá také trochu jinak. A jaké pro mě bylo zklamání, když vše, co jsem v knize našla byla bezduchá hrdinka a věci tak krkolomně vysvětlované, že jsem je ani nestíhala. Proto jsem také od druhého dílu nic moc nečekala. Možná právě díky tomu se ukázal jako lepší než ten první.

    Caity ví, co musí udělat. Jenom neví jak. Proto když se jí naskytne příležitost, přihlásí se společně se svou nejlepší kamarádkou Justine na elitní školu, která jí poskytne právě to, co potřebuje. Postupně odkrývá další indicie, které jí řeknou, co má dělat. Co říct, Caity je pořád Caity. Jen nevím, jestli se přece jenom trošku vyvinula, nebo jsem ji už brala takovou, jaká je, ale už jsem ji zvládla skousnout líp, než v prvním díle. Dokonce v tomhle díle ukázala, že ani s jejím myšlením a intuicí to není tak hrozně zlé, jak to nejdřív vypadalo. Ale i tak by její postava snesla pár (resp. docela dost) úprav a nějaký ten posun k ještě lepšímu...

    Jak už jsem řekla, téma samo o sobě je zajímavé. Ale v druhém díle mě autorka zaplavila obrovskou vlnou konspiračních teorií, které mi chvilkami přišli kapku přitažené za vlasy. Chvílemi jsem se doslova topila v teoriích a krutých pravdách...Přitom by jenom stačilo někde ubrat, a někde zase trošku přidat, a bylo by to hned celé ještě lepší :).

    K téhle knize jsem po zkušenosti s tou první přistupovala tak dvojitě – jednak jsem se bála Caity, protože mě v prvním díle tak vytáčela, že jsem se skoro bála v téhle sérii kvůli ní pokračovat. Zároveň jsem ale i chtěla dát téhle knize šanci, bez ohledu na to, jaká byla ta první. A jak se ukázalo, nikdy není nad druhé šance, protože všechno může být lepší, pokud k tomu přistoupíme s chladnou hlavou a nedáme na svoje vlastní předsudky :).



    Děkuji nakladatelství FRAGMENT za poskytnutí recenzního výtisku.