Rss Feed
  1. Posuď knihu podle obalu (54)

    neděle 1. února 2015


    Toto je meme pořádané Syki. Jeho cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno, jestli vyjde v budoucnu, nebo už vyšla), stručnou anotaci a vlastní názor na obálku.



    Název knihy: Every Last Word
    Autor: Tamara Ireland Stone
    Datum vydání: 16. 6. 2015

    Kdybyste mi mohli číst myšlenky, tak byste se nesmáli.

    Samantha McAllister vypadá stejně jako zbytek populárních dívek v třetím ročníku. Jenže pod narovnanými vlasy a profesionálně naneseným make-upem je skryté tajemství, kterému by její přátelé nikdy neporozuměli: Sam má obsesivní poruchu a je sžíraná proudem temných myšlenek a starostí, kterých se nemůže zbavit.

    Zpochybňování každého svého pohybu, myšlenky a slova činí z běžného života boj a vůbec nepomáhá, že její celoživotní přátelé nešetří kritikou, když si všimnou jenom náznaku špatného oblečení, špatného obědu nebo špatného objevu. Přesto Sam ví, že by byla opravdu blázen, kdyby opustila ochranu nejpopulárnějších dívek ve škole. Takže když Sam potká Caroline, musí svou novou kamarádku s neobyčejným smyslem pro humor a žádným stylem udržet v tajnosti, stejně jako Saminy týdenní návštěvy její psychiatričky.

    Caroline představí Sam Poetnímu Koutku, tajné místnosti a dobře ukryté skupině lidí, kteří nikam nezapadli a kteří jsou zbytkem školy naprosto ignorováni. Sam je k nim okamžitě přitahována, především ke klukovi, který hraje na kytaru a talent na verše, a začíná objevovat úplně novou stránku sebe samé. Pomalu se mezi nimi začíná cítit více ,,normální“, než se kdy cítila jako část populárního davu...dokud nenajde nový důvod k pochybám o své příčetnosti a o všem, čeho si cení.



    Můj názor: Tahle obálka je skvělá. Navíc dokazuje, že jde udělat pěknou obálku i bez použití modelů. Někdy je totiž méně více a tohle je přesně ten případ. Všechno k sobě sedí, jak font písma, tak i nádech fialové na obálce, který ladí s barvou písma. Tahle obálka knize rozhodně ostudu nedělá.

  2. 1 komentářů :

    1. Je opravdu krásná. :)

    Okomentovat