Rss Feed
  1. Perfect Scoundrels

    středa 31. července 2013

    Originální cover
    Autor: Ally Carter
    Série: Heist Society
    Díl: třetí

    Anotace na Goodreads:

    Katarina Bishopová a W. W. Hale Pátý byly narozeni, aby vedli naprosto odlišné životy: Kat pochází z dlouhé, hrdé linie milujících zločinců, zatímco Hale je potomek jednoho ze zdánlivě nejvíce perfektních rodů na světě. Pokud mají jejich rodiny jednu věc společnou tak to, že obě ví, jak zůstat mimo pozornost zatímco získávají – nebo kradou – cokoli chtějí. Nezáleží na tom, jak je to nebezpečné, s Bishopovými můžete vždy počítat, ale v Haleově rodině se nedá počítat s ničím když jsou ve hře peníze. Když Hale nečekaně zdědí babiččinu společnost v hodnotě biliónů dolarů, rychle zjistí, že v jeho nové pozici není místo pro Kat a jejich staré loupeže. Ale Kat ho nenechá tak jednoduše jít, hlavně poté co dostane tip, že poslední vůle jeho babičky mohla být pozměněna v propracovaném podvodu jak ukrást majetek společnosti. Takže místo toho, aby byl dědicem, může být Hale tentokrát terčem. Donucena zůstat v klidu, zatímco se svou skupinou bojuje za jednoho z nich, Kat přijde s ambiciózním a rozsáhlým plánem, který by se jenom rodina Bishopů opovážila uskutečnit. Aby to dokázali, Kat je připravena udělat nemožné, ale nejprve se musí rozhodnout, jestli je ochotna zachránit společnost jejího přítele, i kdyby to znamenalo přijít o něj.



    Datum vydání v USA: 5. 2. 2013
    Nakladatelství: Hyperion Books for Children
    Počet stran: 328
    Hodnocení: 5 z 5
    Přečteno v červenci 2013, 2 dny, v angličtině



    Kat už toho dokázala za svých patnáct let života dost. Ale role přítelkyně je pro ni novinkou. Ale udělá cokoli, aby byl Hale šťastný. Proto když mu zemře jeho babička, ke které měl z celé rodiny nejblíž, je jí jasné, že musí být jeho oporou. Jenže Hale se jí vyhýbá. Nekomunikuje s ní a ona začíná mít strach. Vše zkomplikuje navíc fakt, že Hale se stal dědicem rodinné společnosti. Kat má poprvé pocit, že jsou s Halem naprosto odlišní. Ale ona se nevzdává, proto se rozhodne chlapce, kterého miluje, zachránit. Jenže co když není poslední vůle originálem? Co když Hale není tím, komu jeho zesnulá babička důvěřovala? A kam až je Kat ochotná zajít kvůli člověku, kterého miluje?

    Perfect Scoundrels je vyvrcholením série, kterou jsem si už od prvního dílu zamilovala. Setkáváme se opět se známými postavami, tentokrát ale v trošku jiných pozicích. A i když si myslíte, že už autorku a její styl znáte, stejně vás překvapí.

    Kat není obyčejné dítě, to už je nám jasné. Patří mezi nejlepší zloděje a podvodníky na světě i když je jí teprve patnáct. V tomto díle ji ale uvidíme i v nové roli, a to v roli přítelkyně. Kat chvílemi tápe a já se jí nedivím – když se s někým přátelíte dva roky a najednou se z vás stane něco víc, je v sázce všechno, protože když se rozejdete nepřijdete jenom o přítele, ale i o kamaráda. A přesně toho se bojí i Kat. Její myšlení je ve většině případů naprosto racionální a plánovací. Má problém projevit emoce. Kombinace těchto faktorů předurčuje, aby došlo ke katastrofě. Pokud se ale někdo dokáže vyrovnat se zvraty, je to právě Kat.

    Halea zde také uvidíme z trochu jiné stránky. Během prvních dvou knih čtenáři tak nějak nepřijde, že je bohatým dědicem, tady vás to ale praští do tváře. Jeho rodina je naprostý opak toho, co viděl u Kat, možná proto je pro něj ještě těžší plně zaujmout svou roli. Sama nevím, jestli se mi snobský Hale líbí, ale musí říct, že jeho chování je zčásti zaviněné chováním Kat, takže tu se svým názorem tancuji na tenkém ledě. Jeho chování sice neschvaluji, ale zároveň taky vím, že bylo pochopitelné.

    Každá série jednou skončí (některá dřív, některá později) a já jsem ráda, že to Ally utla na vrcholu, protože knihy pro mě mají takový náboj, který by byla škoda ztratit. Miluju zloděje, miluju podvodníky, miluju nečekané zvraty, miluju humor a taky samozřejmě miluju romantiku. To všechno jsem v této sérii našla a jsem ráda, že jsem po ní sáhla, protože jsem si čtení každého dílu užila :).

  2. 0 komentářů :

    Okomentovat