Rss Feed
  1. Speechless

    čtvrtek 19. února 2015

    Autor: Hannah Harrington
    Originální cover
    

    Anotace na Goodreads:

    Všichni vědí, že Chelsea Knot nedokáže udržet tajemství.

    Až doteď. Protože poslední tajemství, o které se podělila, z ní udělalo společenského vyvržence – a málem kvůli němu někdo umřel.

    Teď Chelsea složila slib mlčení – aby se naučila, jak držet jazyk za zuby a aby přestala zraňovat všechny okolo. A jestli si myslí, že udržet tajemství je těžké, nepromluvit, když je ignorována, zesměšňována a dokonce cílem útoků, je horší.

    Jenže v tichu je síla, stejně jako v jejích nových přátelích, kteří si jí, překvapivě, všímají – lidé, kterých si nikdy předtím nevšimla; kluk, do kterého by se dokonce mohla zamilovat. Kdyby jí jenom její noví přátelé mohli odpustit to, co provedla. Kdyby jenom mohla odpustit sama sobě.




    Datum vydání: 28. 8. 2012
    Nakladatelství: Harlequin Teen
    Počet stran: 288
    Přečteno v únoru 2015, 2 dny, v angličtině



     
    Chelsea Knot je středoškolačka jako vystřižená z nějaké americké komedie – členka skupiny oblíbených, následující poslední trendy a stejně tak i poslední drby. Chelsea je expertkou na drby – vždyť většinu z nich rozšířila ona sama. Každá holka chce být jako ona a každý kluk ji chce mít. Všichni ve škole vědí, kdo Chelsea Knot je. Proto když přistihne na párty dva kluky v celkem choulostivé situaci, nemůže si to nechat pro sebe. Alkohol jí pomůže s tím, že nemá při líčení této události žádné zábrany a je jí jedno, že ji slyší všichni okolo, ne jen její nejlepší kamarádka. Jenže Chelsea neví, co svými řečmi tentokrát způsobila. Tentokrát jde o víc, než o něčí pověst….Tentokrát jde o život.
     
    Hannah Harrington debutovala svým románem Saving June. Po jeho úspěchu následovalo vydání knihy Speechless, jejíž úspěch je stejně velký, jako u Saving June. Obě knihy jsem na to-read listu měla už celkem dlouhou dobu, jenom jsem na ně tak nějak neměla chuť. Ta přišla až teď a já se rozhodla seznámit se s touto autorkou nejprve skrze její druhou knihu.
     
    Chelsea Knot. Tahle holka je případ sám pro sebe. Na začátku hodně povrchní a hloupoučká holka, kterou zajímá jen její pozice ve školní hierarchii. Nezajímá ji, kolik lidí svými řečmi zranila. V tom, aby si udržela svou pozici po boku školní královny je ochotná jít v podstatě přes mrtvoly a je jí jedno, zda lidem okolo ubližuje nebo ne. Proto bylo zajímavé ji sledovat po tom, co složila slib mlčení. Zpočátku to pro ni nebyl vůbec lehký úkol, což mě vůbec nepřekvapovalo. Někteří lidé v okolí odmítali uznat její sociální experiment, navíc se nemohla bránit proti útokům lidí, kteří dříve byli jejími přáteli. Celý svět se jí v podstatě obrátil vzhůru nohama, a i když si řadu věcí bezpochyby zaslouží, člověk si nemůže pomoct, ale musí ji i trochu litovat.
     
    Autorce se podařilo napsat příběh, který je celkem snadno uvěřitelný. Asi každý z nás ví, že být obětí pomluv není zrovna snadné. Obzvlášť střední škola je místo jako stvořené pro všelijaké historky. Je dobré, že se autorka zaměřila jen na jednu linii, kterou nenarušovaly žádné jiné zbytečné odbočky a zápletky. Možná je i dobře, že jsem se čtením téhle knihy tak trochu otálela, protože jsem ji také mohla číst v době, kdy bych si ji třeba neužila, a to by byla hrozná škoda, protože se mi opravdu líbila. Teď už vím, že tuto autorku si mohu přidat do seznamu autorů, jejichž knihy si ráda přečtu.



    HODNOCENÍ:


  2. 0 komentářů :

    Okomentovat